Heidi og Søren Downunder
Forside > Cairns


Aktuelt

Nyheder


Vi er godt hjemme, og har haft en rigtig god rejse. Tak til alle der har fulgt os og gjort det muligt på den ene eller den anden måde!

 

Godt nytår!!

 

Cairns

Cairns

Fredag ankom vi til Cairns (på øst-kysten helt mod nord, i Queensland). Om aftenen gik vi en tur i byen. Vi bor rigtigt flot på et "Best Western" hotel med udsigt til bjergene og regnskoven. Vi har egen balkon.

Cairns er meget turist-præget og priserne er derefter.

Lørdag d. 12. november - Kuranda

Vi tog med et gammelt tog fra Freshwater op i bjergene til Kuranda (15 km nord-vest for Cairns). Jernbanen blev lavet for 100 år siden for at fragte træstammer ned til havnen.

Undervejs nød vi udsigten og så vandfald og regnskov på tæt hold.

I Kuranda, som var en gammel by - men rigtig meget turistpræget - så vi Koala'er, kænguruer, ferskvands krokodiller og andre dyr.

Vi tog "Skyrail" ned igen (en hængebane) til et Aboriginal-center (de indfødte). Det var spænde at se og høre om historien. og de viste hvordan man spiller på deres "Digeridooo" (en bas-lyd ud af et hult træ-rør). Vi prøvede spydkast og kast med boomerang, som de indfødte gjorde i bushen.

Søndag d. 13. november - Great Barrier Reef

Vi tog afsted med en Tour-båd (katamaran) fra morgenen, ud mod "Great Barrier Reef". Efter et par timers sejlads, hvor Heidi naæde at blive ret sø-syg, var vi på "Michælmas Cay" (en sand-ø) med et væld af fugle. Der var så mulighed for at komme ind på stranden og nyde solen og det azurblå vand, sejle en tur med en "undervands-kig-båd" (en båd med glas i bunden så vi kunne se koral-revet og mange forskellige fisk og planter.

Der var også tilbud om at dykke - og det måtte vi jo prøve. Soren var dog ikke helt fortrolig med at skulle trække luften "gennem en slange" under vand, men Heidi var frisk (men hun var vist lidt bange, men overvandt dykkerskrækken og tog turen!). Hun dykkede 9 meter ned og svømmede langs revet tilbage til skibet! Hun var stolt over at have prøvet det, og nød det. Det var med bevis for gennemførelsen. Der var små hajer hvor vi dykkede - men vi så ikke nogen. Der var tallerken-store fisk der var nysgerrige efter at se hvem vi var - men vi må jo ikke have set spiselige nok ud, for de kiggede bare mærkeligt på os. Der var også et sjovt dyr (lidt af en slags musling - ca en halv meter stor), som guiden stak en finger hen til - og så klappede den låget i - men efter lidt tid lukkede den sig op igen. Det var sjovt at svømme midt i en stime af fisk.

Mandag d. 14. november

Vi slappede af - vi venter på at vi kan få vores camper imorgen til middag. Vi sad på stranden og kiggede på udsigten. Pludselig opdagede vi at der nedenfor os var nogle sjove krabbe-ting der futtede rundt i mudderet - sjovt som man kun opdager de små ting helt tilfældigt når man har god tid. Det kunne vi studere længe - og med kikkert kunne vi se detaljerne rigtigt.

Vi har levet i luxus i 3 dage på hotellet, 9.etage med udsigt til bjergene og regnskoven, stort morgenmadsbord og fint sted. I eftermiddag flytter vi til et mindre værelse indtil vi imorgen skal hente vores camper (som vi er lidt spændt på at se).

Design by Futtrup