Heidi og Søren Downunder
Forside > Camper-turen 1


Aktuelt

Nyheder


Vi er godt hjemme, og har haft en rigtig god rejse. Tak til alle der har fulgt os og gjort det muligt på den ene eller den anden måde!

 

Godt nytår!!

 

Camper-turen 1

Tirsdag d. 15. november - camper

Vi gik en tur i Botanisk have i Cairns, og derefter hentede vi camperen - efter lidt overvejelser. Det så lidt baggårds-agtigt ud der hvor vi skulle hente den - men de var flinke, og den var billig og vi havde betalt depositum. Og den kører fint nok. Den har grafiti på siderne, så vi er ikke helt så anonyme som de andre campere...

Vi kørte nordpå, og var på en gåtur i regnskoven på egen hånd. Det var spændende at se regnskoven helt tæt på. Der falder mindst 2 meter regn om året for at det kan kaldes regnskov, så der var ret fugtigt og varmt. Lydene er helt anderledes fra at gå i en Dansk bøgeskov - her er masser af liv og aktivitet.

Vi overnattede i Cape Tribulation (ca 125 km nord for Cairns). Her er regnskoven og stranden vokset sammen. Vi lagde på en campingplads 20 m fra stranden, men der var alligevel regnskov imellem.

Onsdag d. 16. november - Cape Tribulation

Vi gik en tur på stranden fra morgenen, og på vejen gennem regnskoven så vi et 60 cm langt firben vralte afsted.

Efter at have kigget mail og skrevet lidt her på siden kørte vi sydpå igen. Vi var i Daintree og kigge, men der var ikke noget specielt, så vi kørte til Port Douglas og kiggede ud over byen og fik handlet, hvorefter turen gik sydpå. Vi overnattede i en lille by (Babinda) på en rasteplads.

Det brændte da vi kom der (det var mørkt) - og næste dag fandt vi ud af at det var en sukkermark de brændte af. De brænder de visne blade af inden de høster det med en speciel høst-maskine (se billeder).

Torsdag d. 17. november

Vi kørte om formiddagen ud og så nogle store sten (Boulders) uden for byen. De var ret store, og en del blev kaldt "Devils pool" da det var flere mennesker der var døde der, når de faldt i vandet og blev trukket ned under stenene af strømmen i floden.

Vi fik frokost på Bramton Beach, og senere så vi Josephine Falls, Milla Milla Falls (vandfald et stykke inde i landet).

Vi overnattede i Cardwell Caravan Park.

Fredag d. 18. november - Townsville

Om natten og ud på morgenen regnede det (2. gang vi oplevede regnvejr hernede).

Vi kørte mod Townsville. Vi ankom lidt over middag, og gik på "Queensland Tropical Museum", hvor der var en udstilling om skibet Pandora, en pil-fingre-udstilling, noget om Australiens medvirken i 2. verdenskrig og Australien generelt. En spændende udstilling.

Pandora blev sendt afsted fra England for at finde de myterister der havde forladt og sunket "Bounty" i Stillehavet ud for Australien.

Vi fandt en "BP Truck Stop" hvor vi overnattede på rastepladsen sammen med en mængde lastbiler.

Lørdag d. 19. november - Magnetic Island

Vi kørte ned til havnen og tog med færgen til "Magnetic Island" som alle snakker om. Der var flot, men turistpræget. Efter at have set Cape Tribulation nogle dage inden, så var det her ikke helt så flot. Men varmt, blåt vand og sandstrand! Vi tog bussen rundt på øen.

Vi overnattede igen på "BP Truck Stop"

Søndag d. 20. november

Vi var lidt bagefter med at køre, så det skulle indhentes. Vi forlod Townsville og kørte til Mackay, hvor vi spiste frokost på molen på havnen. De har Australiens største udskibnings-anlæg til sukker.

Derdefter kørte vil videre mod Rockhampton. Vi fandt en campingplads lidt nord for byen. Det var en campingplads der hørte sammen med de huler vi skulle se næste dag. Det var allerede mørkt da vi ankom. Vi havde da kørt ca 650 km den dag.

Mandag d. 21. november - Capricorn Caves

Da vi om morgenen stod op, var der en flok (vilde) kænguroer udenfor kiosken ved campingpladsen. En af dem havde en unge i pungen, og de var ikke helt vilde.

Uden for bilen var der rigtigt mange sommerfugle der sværmede rundt.

Vi så kalkstenshulerne "Capricorn Caves" kl 9. Der var kun os, så vi fik en speciel rundvisning af en rigtig flink guide. Hun var meget venlig og fortalte os mere end normalt (da vi kun var os). Det var rigtigt flot!!

Vi hørte Nanna Mouscouri "Amazing Grace" i hulen der hed "Katedralen", og den hule blev brugt til bryllup en snes gange om året. Der var en akustik meget nær den der er i Operahuset i Sydney, og det lød godt!! Det var lige så hårene rejste sig i nakken.

Og så havde de lige vundet prisen "Queensland Turist Award 2005", så fjernsynet var der, og vi blev filmet til nyhederne om aftenen (som vi ikke fik set), hvor der skulle være et indslag fra hulerne om prisen.

Vi kørte videre mod Bundaberg, og efter at have bestilt pladser til om aftenen, kørte vi ned til vandet og fandt en campingplads. Kl 19 skulle vi være på "Mon Repos" som var et skildpadde-center lige ved siden af campingpladsen. Der var en enorm mængde myg i luften, så vi fik brug for vores "insect repelant" (myggespray).

Der så vi først en udstilling om skildpadderne, og derefter foredrag og billeder. Vi blev inddelt i grupper, som skulle gå ned på stranden, hvis der kom en skildpadde op af vandet.

Det gjorde der heldigvis, så vi så hvordan den lagde æg i sandet, dækkede dem til og forsvandt ud i vandet igen. Skildpadden var 89 cm lang (skjoldet) så det var en ordentlig en (synes vi - guiden sagde at de normalt var omkring en meter!). ægene blev lagt i 60 cm dybde og dækket til med sand igen. Efter 6-8 uger udklækkes de og de små skildpadder løber mod vandet og svømmer øst på (til Amerika) og kommer tilbage til ca samme strand når de er 30 år gamle og lægger deres æg. Overlevelses-chancen er ca 1 ud af 1000 unger.

Vi var tilbage ved bilen kl 23, og efter lidt aftensmad var det sengetid, og vi kunne ømme os over myggestikkene. Heldigvis havde vi en fluesmækker med (tak til Soren-1 for tippet!).

Tirsdag d. 22. november

Vi forlod kysten og kørte ind til Bundaberg, hvor vi så Botanisk have. Der var en udstilling om sukkerproduktion, som der er meget af her på egnen - det var spændende at se mere om! (se også billederne af sukker-maskinerne i Billed-galleri-2)

Om eftermiddagen skrev vi lidt her til hjemmesiden, ringede hjem til familien (over nettet), mailede, og fik handlet.

Om aftenen kørte vi til Childers (lidt nord for Maryborough) og fandt en campingplads. Det var nogle hyggelige, rolige mennesker der var her. De fleste var vist fastliggere - nogle havde en hel botanisk have omkring campingvognene og fast tag og garage!

Onsdag d. 23. november

Vi kørte til Maryborough og så et gammelt købmands-hus. Det havde haft åbent helt til 1972, og den gamle købmand havde gemt alle ting og det hele stod som det gjorde for 100 år siden. Hvis man manglede noget gammelt, som var udgået af handelen, havde man helt til butikken lukkede i 1972 helt sikkert kunnet få det her! De smed aldrig noget ud, for måske kom der en og kunne bruge det engang.

Hen på dagen kørte vi mod syd-øst til Rainbow Beach, hvor vi fandt en campingplads lidt uden for byen. Vi gik en tur langs vandet og så sol-nedgang. Mens vi spiste var der en masse "sand-flies" i luften (ligner lidt vores torden-fluer (vestjyske "gnav-pander"), men bider noget hårdere! Vi blev ret knoppet af det.

Torsdag d. 24. november - Rainbow Beach

Det regnede om natten og hele formiddagen - så vi blev i camperen og læste om hvad vi ellers skulle se videre på turen. Det var nu også hyggeligt.

Over middag kørte vi mod "Rainbow Beach" (Regnbue stranden). Da vi steg ud af camperen, klarede det op, og vi gik en lang tur op på "Carlos Sand Blow" (deres udgave af "Råbjerg Mile"). Der var en flot udsigt. Vi gik/kurede ned ad skrænten til vandet, og gik en lang tur langs vandet tilbage til bilen. Vi så hvorfor det hedder "Rainbow Beach" - fordi der i klipperne er mange farver i lagene (brun/gule/lilla), vandet er blåt/grønt og solen er gul/rød. Det var rigtigt flot - køreturen værd. Vi er glade for at vi valgte dette fremfor en tur til "Fraser Island" som alle snakker om (men er meget turist-overrændt!).

Vi kørte tilbage, og overnattede på en rasteplads lidt sydfor Gympie.

Design by Futtrup