Heidi og Søren Downunder
Forside > Flyveturen til Australien


Aktuelt

Nyheder


Vi er godt hjemme, og har haft en rigtig god rejse. Tak til alle der har fulgt os og gjort det muligt på den ene eller den anden måde!

 

Godt nytår!!

 

Flyveturen til Australien

Så kom vi afsted!

Beklager - der mangler nogle bogstaver på tastaturet hernede - og så er der en eller anden der har byttet om på dem ogsa!!!! Men håber I forstår det alligevel!

Singapore lufthavn onsdag aften (lokal tid)

Vi blev tjekket flere gange undervejs - de gik grundigt til værks. I London foreslog de at Soren blev røntgen-fotograferet, men han slap dog med en alm. visitering - jeg må jo have set mistænkelig ud!

Sikkerheden var høj, for der gik tungt bevæbnede politifolk rundt med maskingeværer hele tiden og alt efterladt bagage blev fjernet!

Bussen fra Gattwick og til Heathrow var forsinket en halv times tid, men der var god tid, så det passede fint. I bussen faldt vi i snak med en stewadesse fra USA der fløj til Ghana og lige havde nogle dage fri i London.

Vi fik spist Esters dejlige madpakke i ventetiden.

Så gik vi ombord i en "Boing 747-400" fra Quantas (Australsk) med plads til 380 passagerer (tror vi nok). Det tog 12 timer at flyve til Singapore. Det synes Soren er længe, men for Heidi gik tiden hurtigt og hun sov godt (hun er jo vant til at sove i bilen, så der var nok ikke den store forskel). Søren sov også sammenlagt 6 timer, men med afbrydelser når benene sov! (og det gjorde de hver halve time).

I sædet foran var der en skærm med egen fjernbetjening - der var 12 kanaler med film, så der var mulighed for video-marton - men vi sov også en del. Vi kunne også følge med data om turen. Der var -48 grader udenfor, flyvehøjden var ca 11 km og vi har fløjet små 11.000 km fra London til Singapore. Hastigheden svingede, men mellem 950 og 1050 km/t. Vi fløj ind over den engelske kanal til Frankrig, over Balkan, Iran, Indien og forst der ud over vandet - lige forbi "Phuket" i Thailand.

Turen til Singapore gik helt planmæssigt. Soren synes det noget af tiden var som at køre skrå over en stubharvet mark - men sådan skulle det åbenbart være....

Nu skal vi vente 4 timer inden de sidste 6 timer til Darwin. Lokaltid i Singapore er 7 om aftenen - i DK er det lige middag!

Soren.

Torsdag d. 4. november

Efter 4 timer i luften landede vi i Darwin. Sikkerhedskontrollen er stadig høj, men fokus er flyttet et helt andet sted hen. Her tænker man mindre på bomber, og langt mere på bakterier!! Alt kød, frugt og grøntsager samt jord og planter er forbudt at importere, så vi måtte pænt tage afsked med en pose æbler. Alt fodtøj blev ligeledes tjekket for jord. En politihund blev "pudset på" vores bagage.

Klokken var 05.30 da vi gik ud af lufthavnens dør, og blev omfavnet af 28 graders varme. Vi tog en slapper på vores hostel, og jeg sendte ham der opfandt aircondition en venlig tanke. Midt på eftermiddagen gik vi en lang tur langs kysten i Darwin. Vi så solnedgangen fra et udsigstpunkt. Det var specielt at følge solen nord-over og gå lodret ned i havet!

Der er palmetrær overalt, og da mørket faldt på begyndte chikadernes sang rundt om i trærne (Soren mente at det lød som at gå under en højspændings-ledning). Atmosfæren er afslappet, og de lokale bruger flittigt 3 ord: "Mate" og "No Worries".

Imorgen bliver vi hentet 07.10 af en bus som kører os ud til Kakadu nationalpark hvor vi skal på vandring i 3 dage. Det ser vi meget frem til.

Vi er 8,5 time foran DK her hvor vi er nu.

Heidi.

Design by Futtrup