Heidi og Søren Downunder
Forside > Sydney


Aktuelt

Nyheder


Vi er godt hjemme, og har haft en rigtig god rejse. Tak til alle der har fulgt os og gjort det muligt på den ene eller den anden måde!

 

Godt nytår!!

 

Sydney

Sydney

Fredag d. 2. december

Efter overnatning på en rasteplads i Singelton kørte vi uden for byen for at komme lidt tættere på deres kæmpemæssige kulmine. Efter lidt køren rundt i området, så vi pludselig et skilt op til et udkigspunkt. De havde lavet et plateau med udsigt over store dele af fabrikken. Der kom tilfældigt en tidligere medarbejder fra denne kulmine ud til udsigtspunktet, og vi fik en del oplysninger om virksomheden - det er godt nok stort!!

Se billederne - en lille dumper (som vi ikke så) kunne tage 100 ton, og de store (billederne) tog 240 ton! Når en almindelig lastbil kørte forbi, kunne man stadig se dækkene over lastbilen...!

En gummiged af lige så overdimensioneret størrelse kunne tage 50 ton i skovlen ad gangen! De havde endevendt et område på ihvertfald 20 km langt og ca 5 km bred i 30-40 meters dybde for at finde kul. Det var imponerende!

De sidste 170 km skulle så tilbagelægges for at nå vores mål - Sydney!

Heidi var navigator og Soren var ratstyrer og vi fik os bugtet, klemt og snøt igennem trafikken. Vi havde fornemmelsen af at de 5 millioner folk som bor her næsten alle sammen var ude og køre. Det tog lige omkring 2 timer at køre 27 km i Sydney(!)

En ting er trafikken men noget andet er parkeringsmulighederne - det er rasende dyrt at parkere, så det kan ganske enkelt ikke anbefales at tage bilen med til storbyen. Desuden koster det ikke meget at benytte de offentlige transportmidler. Da vi fik bilen rystet af os i et parkeringshus, besluttede vi at lade den blive der til mandag morgen hvor den skal afleveres ved lufthavnen.

Lørdag d. 3. december

Tidlig op! Vi blev hentet på hotellet af vores guide i en firehjulstrækker. Der var vist normalt en busfuld på en snes mennesker, men denne dag var vi kun 4 - så sammen med et Californisk par skulle vi rundt og se nærmere på området. Det var heldigt, for så fik vi en masse at vide af guiden og snakket om mange ting som man ikke ville få at vide i en større gruppe.

Først var det det olympiske Stadion. Derefter kørte vi ud af byen - ud til de berømte "Blue Mountains" (blå bjerge). Det er et kæmpe område med skovbeklædte bjerge, som der de fleste dage står dis omkring. De mange eukalyptustræer, som er olieholdige, sammen med diset vejr og solskin gør at hele området ser blåligt ud (deraf navnet). Der var desværre ikke tid til at gå på vandring i området, da det ville kræve flere dage. Efter en meget lækker frokost på en restaurant besøgte vi zoologisk have.

Om aftenen gik vi ca. 3 km for at komme til Operahuset. Spetakulært stykke kunst ham Utzon fik lavet der! Man kan godt se han hentede sin inspiration til konstruktionen fra appelsinskaller. Vi gik rundt på havnen omkring den mens det blev mørkt, og pludselig skød de fyrværkeri af lige ved siden af, så det var et smukt syn.

Søndag d. 4. december

I dag skulle vi så have en rundvisning i Operahuset. Det hele var bugetteret til at koste 7 millioner australske dollars at bygge det, men stod dem i 100 millioner dollars da de var færdige (1$ er lidt under 5 dkr). Nogen har da vist glemt en mellemregning! Men hvad gør det, når den siden er blevet verdensberømt og den har helt sikkert tjent sig selv ind og mere til. Jorn Utzon forlod projektet i vrede, så det er en australsk arkitekt der har designet al "indmaden" i huset.

Om eftermiddagen skulle vi så høre hvad stedet kunne præstere. Der var tre arrangementer at vælge imellem, så det blev et pigekor på ca 400 børn, som var mellem 5 og 18 år. Det var australiens smukkeste stemmer de havde samlet, for så at rejse rundt i landet og i øst-asien. Det var da en oplevelse, men nok ikke mere end det! Koncertsalen er bygget for musikinstrumenter og ikke til stemmer, så tror rummet havde mere at byde på end vi lige naæde at høre.

Mandag d. 5. december

Vi flyver til New Zealand.....

Design by Futtrup