Futtrups Multi-Service


cancer.dk IM i Holstebro

Design by Futtrups
Forside > PROJEKTER > Minigraver opgaver >>> > Opgrave træ-rødder

Opgrave træ-rødder

Opgrave trærødder

Et stort træ der stod på hjørnet af en garage var blevet fældet, og roden var i vejen for flise-belægningen - så den blev gravet op (den ligger på den gule vogn). Der var både hæk, hus, fliser og en el-ledning - så det var med forsigtighed at den blev gravet fri.

 

I en have var der 5 træ-rødder der skulle graves op. De 4 gik nemt, men den sidste tog ca 1 time og der måtte en traktor til hjælp for at få den vippet op af hullet! Den anslåes at veje nok 7-800 kg, så det kunne hverken minigraver eller traktor løfte, så ved fælles hjælp fik de den trillet op af hullet.

 

Her er en anden stor træ-rod som jeg gravede op i en villa-have. Det tog en time at få den til at give slip, men træet havde også været ca 60 cm i diameter.

 

Og så en af de helt store!

Stormen i december 2013 væltede et 100 år gammelt grantræ i en villa-have i Struer.

Stubben var ca 90 cm i diameter og med et veludviklet rodnet.

 

Proj_traerod_stor_foer.jpg

Den store stub i hjørnet i baggrunden - det ser ikke så vildt ud (endnu).

 

 

Proj_traerod_stor_kran.jpg

Efter at have gravet ned i 1,3 m hele vejen rundt fik jeg hjælp af Brdr. Andersen i Herrup med en lastbilkran til at få roden hevet op af hullet. Den vejede 3,5 ton!

 

 

Proj_traerod_stor_efter.jpg

Efter lidt planering så haven helt "normal" ud igen - eneste spor af træet var en stump af stammen som ventede på at blive savet op.